Hvorfor Olier

Naturlige planteolier som en del af din hudplejerutine

 • Naturlige, økologiske planteolier hjælper med at regenerere, helbrede og forynge huden samtidig med, at de nærer, fremmer elasticiteten og udbedrer solskader. De absorberes let i huden og er i sammenligning med hudlotion mindre tilbøjelige til at stoppe porerne til.
 • GOB's udvalgte planteolier indeholder alle store doser vitaminer, mineraler, essentielle fedtsyrer og antioxidanter, som din hud kan nyde godt af. Næsten alle rene, økologiske planteolier besidder et højt indhold af vitamin E og essentielle fedtsyrer, som beskytter din hud mod fugttab, mindsker tørhed og smidiggør huden.
 • Fedtet hud og ansigtsolie - hvordan hænger det sammen? Mange tror, at man helt bør undgå olier, hvis man har fedtet hud, men det er faktisk ikke rigtigt. Den rigtige olie kan nemlig gøre underværker for din hud. Den rette olie kan hjælpe med at stabilisere og regulere overproduktionen af talg og afhjælpe problemer med akne.

Hvilke olier er gode til din hudtype?

Der er mange fordele ved at bruge olier som en fast del af din hudplejerutine, men det er afgørende, at du bruger netop de olier, der er egnede til din hudtype. Du skal overveje to aspekter ved oliesammensætningen, når du vælger olie til din hud:
 1. niveau og type af fedtsyrer
 2. niveau af komedogener (Comedogenic)

Hvis du mangler fedtsyrer, mister din hud sin styrke, elasticitet og blødhed. Din hudbarriere bliver derfor mere modtagelig for skader og irritation. Olier er en god kilde til fedtsyrer, hvilket gør dem yderst nærende for din hud. Det er kombinationen af fedtsyrerne i de enkelte olier, der gør dem velegnede til én hudtype fremfor en anden. De to hovedfedtsyrer, der normalt findes i vegetabilske olier/frøolier, er linolsyre og oliesyre.
 • Oliesyre: Meget fugtgivende, absorberer godt, regenererer og virker antiinflammatorisk
 • Linolsyre: Reducerer akne, bevarer fugt, styrker hudens barrierefunktion og virker antiinflammatorisk

Generelt vil olier, som indeholder oliesyre, være bedst til tørre hudtyper, da de er tungere og rigere end olier med et højt indhold af linolsyre. Olier med højt indhold af oliesyre kan tilstoppe porerne på hud, der normalt har tendens til akne.
Fedtede hudtyper kræver lettere olier med et højere indhold af linolsyre såsom Safflower, Grape Seed, Rosehip og Jojoba. Tør hud foretrækker derimod olier med højere indhold af oliesyre såsom Sød Mandel, Argan og Avocado.
Olier kan også vurderes ud fra deres komedogene indholdsniveau, hvilket har betydning for oliens tendens til at tilstoppe porerne. Olier med et højt komodogent niveau er gode som fugtighedscreme, men har samtidig mere tendens til at stoppe porerne til.

10 vigtige huskeregler:

 1. Brug den rigtige olie til din hudtype – og endnu vigtigere – brug den på den rigtige måde. Vi hjælper dig gerne med at finde den – skriv til os, eller kom ned forbi butikken.
 2. Prøv den på armen først for at se, om din hud reagerer negativt på et nyt produkt.
 3. Start med at afprøve ikke-komedogene olier.
 4. Brug rene, økologiske olier i stedet for olieinfusioner for at undgå negative reaktioner på konserveringsmidler og/eller tilsætningsstoffer. Anvend kun olier i god økologisk kvalitet.
 5. Vær opmærksom på holdbarheden, og undgå harske olier ved at opbevare olier tørt og køligt. Det betyder, at de måske ikke altid står godt på dit badeværelse.
 6. Æteriske olier kan være hårde mod huden og bør derfor fortyndes med en vegetabilsk olie, før de påføres huden.
 7. Hvis du er gravid eller prøver på at blive det, bør du undgå både ekstern og intern brug af visse æteriske olier – spørg os, hvis du er i tvivl!
 8. Vælg en primær olie, og test den af i mindst 2 uger. Det handler om at prøve sig frem!
 9. Ansigtsolier: Køb max 30 til 50 ml. af højeste kvalitet. Du skal kun bruge nogle få dråber pr. behandling, så en flaske vil normalt holde i 6 til 12 uger.
 10. Ansigtsolier bør ikke erstatte en god, naturlig, økologisk ansigtscreme, men supplere den.